PRODUK MAKANAN


PERKHIDMATAN MEMBEKALKAN AIR ZAM-ZAM

AIR ZAM-ZAM 500ML
AIR ZAM-ZAM 500ML
1 BTL = RM 10
24 BTL = RM 180 ( RM 7.50 / BTL )

AIR ZAM-ZAM 1L
AIR ZAM-ZAM 1L
1 BTL = RM 19
12 BTL = RM 180 ( RM 15 / BTL )

AIR ZAM-ZAM 10L
AIR ZAM-ZAM 10L
1 BTL = RM 100
5 BTL = RM 450 ( RM 90 / BTL )

NAK LAGI POWER !!!!!!!!!!
MADU HABBATUSSAUDA EXTRA 250G
 1 BTL = RM 35
1 CTN (12 X 250G) = RM 300 (RM 25 / PC )

MADU HABBATUS SAUDA 250gm dihasilkan daripada lebah yang dilepaskan di ladang Habbaatussauda dan membuat sarang di ladang itu.Dicampurkan pula dengan ROYAL JELLY,KISARAN HABBATUS SAUDA,POLLEN DAN PROPOLIS untuk menambahkan lagi khasiat madu tersebut.

1.Royal Jelly: makanan permaisuri lebah, penawar segala penyakit, untuk awet muda, cergas, kuat dan subur seperti ratu lebah. Mengubati lemah syahwat,mengurangkan kolestrol dan risiko penyakit jantung.

2.Pollen: makanan anak lebah ketika memproses madu, untuk kecerdasan otak, membantu penghadaman, anemia dan allergik.
3.Propolis: resin yang dikutip lebah, mengandungi antibiotik, bersifat antibakteria dan antioksidan. Mengatasi stres, sukar tidur, lemah badan dan cepat letih.
4.Kisaran habbatussauda: untuk meningkatkan pertahanan badan, hilangkan allergic, alahan, membunuh bakteria, sembelit, buasir dan juga resdung.

MADU HABBATUSSAUDA 500G
1 btl = RM 45
1 CTN (12 X 500G) = RM 420 ( RM 35 / PC )

MADU HABBATUS SAUDA 500gm dihasilkan daripada lebah yang di lepaskan di ladang Habbatussauda dan membuat sarang di ladang tersebut.

Nabi Muhammad S.A.W pernah bersabda:

"Gunakanlah Habbatus Sauda kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat untuk segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (mati)" (Hadis riwayat Bukhari)

Antara kebaikan Madu Habbatus Sauda:


1.Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan dengan memulihkan sel-sel urat besar, menjaga dan mengimbangi kekuatan badan dan merangsang tenaga batin terutama begi lelaki dewasa.

2.Untuk ibu mengandung, menambahkan tenaga untuk ketahanan diri semasa mangandung dan semasa menghadapi saat kelahiran cahaya mata.Juga mencegah dari berbagai penyakit seperti kencing manis, darah tinggi, kencing kotor, batuk selsema, lelah dan lain-lain, mengurangi rasa mual saat mengandung, melindungi janin dari keracunan dan memudahkan ketika bersalin.
3.Bagi penghidap kencing manis (diabetis), membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah (gantikan gula dengan madu lebah).
4.Bagi penghidap darah tinggi, menurun dan menstabilkan tekanan darah tinggi.
5.Untuk bayi dan kanak-kanak, membantu pertumbuhan janin dan bayi dari segi fizikal dan mental, menyembuh dengan segera cirit-birit, mengelak daripada cacing perosak dalam perut dan menguatkan minda kanak-kanak.
6. Bagi ibu selepas melahirkan anak, amalkan madu bersama jamu dan telur untuk membina darah serta mempercepatkan proses penyembuhan luka dalam perut atau rahim, membantu proses penghadaman dan lawas buang air dan menambah susu badan.
7. Bagi bayi yang baru lahir, meneruskan pemberian madu pada bayi dapat mengeluarkan secara positif lendir yang mungkin terminum semasa bayi itu dilahirkan yang merupakan punca lelah jika tidak habis dikeluarkan. Membantu proses penghadaman dapat berjalan dengan sempurna menghindar dari sakit perut dan mengelak dari kembung perut bayi.
8. Untuk semua peringkat umur, mengelak dari kegemukan yang tidak terkawal, memudahkan proses penghadapan dan lawas buang air, memulihkan penyakit berpanjangan, menguatkan jantung, buah pinggang dan badan, menyembuhkan penyakit dalam perut, mempercepatkan luka atau kesan pembedahan sembuh, memulihkan batuk dan lelah dan menghindarkan badan letih dan lesu.
9. Untuk wanita, menambah kejelitaan rupa paras yang asli dan tubuh badan yang menarik dengan kulit yang halus, bersih dan berseri-seri. Amalkan masker madu setip malam untuk kesan yang optimum.
10. Untuk Lelaki, tampan dengan kekuatan asli dan kelihatan lebih muda dan semestinya menguatkan tenaga batin.

Cara memastikan keaslian madu ZamZam

Madu ZamZam yang dihasilkan di ladang-ladang HabbatusSauda, Semanggi dan Marjoram, dilereng bukit adalah berbeza dengan madu tempatan yang mana dihasilkan di hutan-hutan khatulistiwa. Madu ZamZam adalah bersifat sejuk dan wangi. Jadi amat sesuai untuk kegunaan harian terutama ibu-ibu mengandung, menyusukan, bayi, kanak-kanak dan orang dewasa. Cara untuk memastikan keaslian madu ZamZam ialah dengan menitiskan beberapa titis madu di atas sekeping kertas kosong.

Dari bawah lapisan, lihat samaada terdapat kesan air di bawah madu. Jika hanya ada kesan madu tanpa kesan basah, itu bermakna madu tidak dicampur dengan air dan gula. Ini kerana, gula hanya boleh larut bersama air.

PATI DELIMA
GULSAN 340G 1 BTL = RM 14 ( 1 CTN 24BTL = RM 288 ( RM 12 / BTL )

PATI DELIMA HAMADA
340G = RM 13
700G = RM 20

Pati Delima
1-Kurangkan pengumpulan lemak di dinding pembuluh darah bagi elakkan salur darah tersumbat dan mengeras yang menjadi penyebab utama penyakit jantung.
2-Mengurang dan stabilkan tekanan darah tinggi.
3-Merawat pesakit kencing manis.
4-Menambah dan merawat lemah tenaga batin.
5-Menghalang pembentukan sel barah payu dara.
6-Membaikpulih fungsi hati dan limpa.
7-Sangat baik untuk wanita menopause.
8-Mencantikkan kulit dari dalam dengan membersihkan darah kotor.
9-Sangat baik untuk wanita mengandung, mencantikkan kulit bayi, mencegah morning sickness, dan menambah kesihatan ibu dan bayi.
10-Bagi kanak-kanak: mencerdaskan minda.
11-Mencegah Alzheimer dan nyanyuk ketika tua.
Cara pengambilan:
30ml setiap pagi untuk orang dewasa
15ml setiap pagi untuk kanak-kanak.

CUKA KURMA
CUKA KURMA 500ML = RM 12
CUKA KURMA ZARTAAK 300ML = RM 8

Cuka Kurma
Bersabda Rasulullah S.A.W,
” Sebaik-baik hidangan makanan ialah KHAL. Ya Allah berkatilah pada KHAL, sesungguhnya KHAL adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus KHAL dalam suatu rumah.” (Hadis Muslim)
KEBAIKAN KHAL/ CUKA KURMA
1.Menurun dan stabilkan kencing Manis dan darah Tinggi.
2. Mencegah masalah asid berlebihan untuk kecantikan kulit.
3. Merawat gout, buasir, masalah usus, sembelit,dan membuang toksik,
4. Menstabilkan kepanasan badan, migrain serta penjagaan kulit.

KHAL kaya dengan kotassium bagi mengekalkan keremajaan (awet muda) dan kaya dengan vitamin C, E, B1, B6, beta-karotena dan vitamin P (bioflavonoid) bagi melambatkan proses penuaan dan membuatkan kulit kelihatan sihat, melegakan kulit yang kelihatan terbakar terutamanya di muka, tangan dan bintik-bintik hitam di kulit.

KHAL dapat membantu membuangkan kolesterol dan lemak di dalam badan terutamanya pada sistem usus di perut, lemak di saluran jantung, lemak di buah pinggang, membaiki fungsi buah pinggang, dan lemak berlebihan yang boleh membawa pelbagai penyakit dengan cara memulihkan sel-sel organ badan. Ini bagi penjagaan kecantikan badan (slimming) secara semula jadi.
Cara pengambilan:
Ambil 1 sudu besar bersama 1/2 gelas air suam dan madu atau 1 sudu besar pati delima. Juga boleh dicampur dalam masakan. Ambil 2 kali sehari selepas makan.



CUKA DELIMA 500ML
1 btl = RM 12
KEBAIKAN CUKA DELIMA:

1. Mencantikkan kulit dan melambatkan penuaan.
2. Mengandungi enzim organic yang membantu pelawasan ,  pembuangan toksin dan kurangkan selera makan bagi mempercepatkan penurunan berat badan.
3. Mengurangkan risiko berulangnya kanser.
4. Tingkatkan kesuburan rahim dan kurangkan risiko kelahiran bayi pramatang.
5. Membekalkan tenaga untuk pulihkan keletihan supaya badan sentiasa cergas dan segar.
6. Unsur flavenoids melindungi otak dan kuatkan memori terutama untuk kanak-kanak dan warga emas.
7. Kurangkan risiko sakit darah tinggi dan obesiti.

Cara pengambilan:
Ambil 1 sudu besar bersama 1/2 gelas air suam dan madu atau campur dalam masakan. Ambil 2 kali sehari selepas makan.

CUKA EPAL 500ML
1 btl = RM 12 KEBAIKAN CUKA EPAL:

1. Mencantikkan kulit dan melambatkan penuaan.
2. Mencairkan lemak, turunkan berat badan dan rendahkan kolesterol dalam darah.
3. Sangat digalakkan untuk penghidap kencing manis, pectoris, dan arthritis.
4. Tingkatkan daya tahan badan, melawan batuk, insomnia, dan selesema.
5. kurangkan risiko sakit darah tinggi dan obesiti.
6. Membersihkan saluran kencing.
7. Membersihkan sistem pencernaan dan membantu membuang toksin.
8. Melindungi hati dari keracunan dan masalah hati.
9. Memecahkan batu karang dalam buah pinggang dan pundi kencing.

Cara pengambilan:
Ambil 1 sudu besar bersama 1/2 gelas air suam dan madu atau dicampur dalam masakan. Ambil 2 kali sehari selepas makan. 

CUKA ANGGUR 500ML

KEBAIKAN CUKA ANGGUR:

1. Mencantikkan kulit dan melambatkan penuaan.
2. Gosokkan ke muka dan biarkan 10 mnt untuk kecikkan pori2, keringkan jerawat dan kawal pengeluaran minyak.
3. Mengandungi enzim organic yang membantu pelawasan, pembuangan toksin dan kurangkan selera makan bagi mempercepatkan penurunan berat badan.
4. Sangat digalakkan untuk penghidap kencing manis.
5. Mengurangkan risiko berulangnya kanser.
6. Menguatkan tulang dengan cepatkan serapan kalsium.
7. Untuk kurangkan sakit tekak dan bacteria dalam mulut dengan berkumur dengan campuran cuka dan air.
8. Untuk buang kutil: celup bola kapas dengn cuka, tekap pada kutil, biar semalaman. Ulang hingga kutil tanggal.
Cara pengambilan:
Ambil 1 sudu besar bersama 1/2 gelas air suam dan madu atau campur dalam masakan. Ambil 2 kali sehari selepas makan

1 btl = RM 13
MINYAK HABBATUS SAUDA / KAPSUL BARAKA
MINYAK HABBATUS SAUDA EXTRA VIRGIN 50ML
 MINYAK HABBATUS SAUDA 50ML = RM 25 (OFFER RM 20)


BARAKA KAPSUL HABBATUS SAUDA 450MG
KAPSUL BARAKA 450MG = RM12
 
BIJI HABBATUS SAUDA / SERBUK ( YAMEN )
 50G = RM 4
100G = RM 7
500G = RM 30
1KG = RM 50


Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain ”Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim).

Hampir 1400 tahun minyak Habbatussauda diketahui dapat memberikan kesan positif dan ia telah digunakan untuk merawat pelbagai masalah kesihatan. Ianya sangat bermanfaat untuk detoksifikasi dan anti-radang. Malah, ia mempunyai lebih 100 nutrien berbeza yang membantu badan manusia bagi setiap fungsi yang berlainan. 


ANTARA KEBAIKAN PATI HABBATUSSAUDA:
1. Asma dan batuk - minyak ini adalah berguna kerana ia membantu seseorang merasa lebih baik apabila mempunyai penyakit pernafasan.
2. Ia juga boleh digunakan pada bahagian belakang dan dada, dan titisan boleh diletakkan di dalam air dan disedut untuk mengurangkan gejala.
3. Ia juga boleh dicampur dengan teh atau diambil secara langsung tetap memberi kesan yang terbaik.
4. Untuk Penyakit jantung, dengan pengambilan minyak ini secara istiqomah, kesihatan jantung terjamin kerana ianaya dapat melarutkan lemak dan membersihkan saluran darah yang tersumbat.
5. Membantu stabilkan hormon ketika haid dan tambah aliran susu.
6. Anti septik dan membantu ubati bau mulut.
7. Antivirus, mengubati demam dan flu , resdung
8. Dermatologi , mengubati jerawat dan eksim.
9. Urinary track , mengubati saluran kemih dan batu ginjal.

Kajian yang dilakukan di Arab Saudi mendapati , habbatus sauda berupaya meningkatkan sistem imunisasi anda (daya melawan penyakit).Oleh itu ia mungkin penting dalam pengawal kanser , AIDS dan penyakit-penyakit berkaitan yang lain.

SAFFARON
0.5g = RM 15
1g = RM 25

SAFFRON :
Saiyidina Ali (k.w) menyatakan Maksudnya: "Sesiapa yang mengambil sebahagian Za'faran tulen dan Su'dun satu bahagian dicampurkan dengan 'asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir."
Saffron merupakan herba yang sangat terkenal dan termahal, dikenali sebagai ” King Of Spices. Saffron mempunyai kuasa penenang dan bahan penyembuh sakit kepala secara semulajadi.

ANTARA KEBAIKAN SAFFRON:
1. Merawat sebarang penyakit seperti; masalah kulit, radang paru-paru, demam, sakit tekak, menghindarkan batuk dan selsema, sakit kepala atau migrane, asma, sembelit, muntah-muntah, penyakit buah pinggang, gila babi atau sawan dan juga sukar tidur malam (insomnia).
2. Mengatasi masalah limpa dan membantu membuka selera makan.
3. Merawat penyakit kanser dan lumpuh.
4. Merawat bengkak hati atau hipatitis A dan B.
5. Memudahkan penghadaman, menghilangkan bau mulut
6. Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut.
7. Menambahkan tenaga zahir,  batin dan merawat masalah mati pucuk.
8. Membantu pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak
9. Untuk awet muda dengan kulit cerah dan bersih.
10. Bahan penenang bagi masalah kemurungan & runsing.
11. Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi.
12. Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu
13. Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan
14. Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain, insya’ Allah

Cara penggunaan:
Makan/ hisap sehelai sehari atau rendam 2 helai didalam segelas air suam selama 10 minit, dan diminum.

MINYAK ZAITUN EXTRA VIRGIN

MINYAK ZAITUN EXTRA VIRGIN 0.5% 175ML
RM 8

MINYAK ZAITUN EXTRA VIRGIN 0.5% 250ML,500ML & 1L
250 ML = RM 13
500 ML = RM 23
1 L = RM 40 

MINYAK ZAITUN EXTRA VIRGIN 2.5L
1 BTL = RM 70


MINYAK ZAITUN EXTRA VIRGIN 0.3% 25 L
 RM 600 ( RM 24 / L )


KAPSUL MINYAK ZAITUN
1 KOTAK = RM 12

  Extra Virgin Olive Oil
Minyak zaitun ada disebut dalam Al-Quran, dalam surah An-Nur. Semenjak 1400 tahun yang lalu, Nabi Muhammad SAW telah menasihatkan umat Islam agar menggunakan minyak zaitun untuk kesihatan dan penjagaan badan.

ANTARA KEBAIKAN MINYAK ZAITUN:

1.  Mengurangkan pengambilan lemak dalam diet harian.
2. Menghindari penyakit kardiovaskular dan arteriosclerosis.
3. Mengelakkan pembentukan batu hempedu (gallstone).
4. Membantu penghadaman dan mengurangkan ulser perut .
5. Membantu keseimbangan metabolisme tubuh, pertumbuhan tulang dan tubuh yang baik (khasnya bagi kanak-kanak).
6. Membekal pelbagai vitamin untuk antipenuaan
7. Agen pengelak kanser

Gunakan dalam masakan menggantikan minyak kelapa sawit. Mengambil secara terus sekurang-kurangnya 2 sudu makan setiap hari. Sapu pada muka atau kulit kering untuk menghilangkn rekahan selepas mengandung dan pada kulit bayi bagi melicinkan dan menghilangkan alahan kulit bayi.

PEANUT CANDY
BARLEY PEANUT CANDY & BARLEY BLACK SESAME

0.5 KG = RM 15
1 KG = RM 25

BIJI /MINYAK APRIKOT 
BIJI APRIKOT :

Biji apricot mengandungi kadar vitamin B17 yang sangat tinggi dan molekul Cynade/Latriel yang amat merbahaya kepada sel kanser. Ia bertindak sebagai pembunuh kepada sel kanser!!..Tugas B17 adalah memusnahkan sel asing yang tidak normal dalam badan manusia seperti sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir dan mengeluarkannya melalui pembuangan air.Kos penyembuhan yang AMAT MURAH jika dibandingkan dengan kos perubatan moden yang menyakitkan seperti CHEMOTHERAPY. 

APA YANG PESAKIT KANSER TAK BOLEH MAKAN!!!!!!!!!!!!
1)Jangan makan nasi sebelum 12 t/hari.Ianya dapat ditukar kepada gula melalui sistem badan kita(Gula mempunyai kandungan PH5 : merupakan persekitaran yang sesuai untuk kanser merebak).
2)Jangan ambil gula - Pemanis tiruan bukan pengganti yang baik.pengganti yang lebih baik ialah madu sebagai gantian.
3)Jangan makan produk tenusu seperti keju,susu segar,mentega & lain-lain.
Susu membuat tubuh menghasilkan mucus/lendir terutamanya ditrek usus perut.Sel kanser memakan mukus.Bertukarlah kepada susu soya tanpa gula.
4)Jangan minuman:kopi,teh,minuman bercoklat(ini akan membuat sel kanser lebih cepat merebak.
5)Jangan makan seafood:seperti ketam,sotong &udang.Gamat juga tidak digalakkan (makanan ini dapat menyuburkan sel kanser)
6)Jangan makan daging merah.Wajib dielakkan terutama daging lembu,kambing,unta & rusa.Sisa daging yang tertinggal didalam usus akan menghasilkan asid.
7)Makan Sayur & buah-buahan “bergetah & berangin” seperti nangka, cempedak, sukun & kundur (menyebabkan kesakitan & berdenyut)

8) Say good bye bye pada Ikan bersisik seperti ikan haruan, ikan merah, ikan gelama & sebarang jenis ikan yang bersisik. 

Contoh ikan tidak bersisik yang boleh dimakan, seperti ikan tongkol, ikan yu, Ikan salmon, Ikan kembung, ikan keli, ikan patin & lain-lain (Ikan yang tidak mempunyai sisik & berada di laut dalam di percayai mempunyai kandungan Omega 3 yang sangat tinggi, Omega 3 merupakan anti kanser). 

9) Pun tak boleh ! ->Makanan segera & sebarang produk dalam tin: seperti ikan sardin, buah laici & jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang mengandungi bahan pengawet. 

10) Jangan ambil Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak digalakkan untuk dimakan. 

11) Perlu dielakkan Makanan yang dipanggang & di bakar seperti sate, ikan bakar, daging bakar, ikan panggang & lain-lain harus di elakkan kerana makanan tersebut mengandungi kandungan karbon yang tinggi. 

12) Jangan makan Sayuran & buah-buahan seperti kobis, tembikai, timun, nangka, lobak putih (sebarang sayur yang berwarna putih, cendawan) 



BIJI APRIKOT 0.5KG=RM28

BIJI APRIKOT 1KG=RM50


KISMIS CAMPUR
KISMIS CAMPUR GOLDEN JUMBO,LONG GREEN,GOLDEN YELLOW,SULTANA
1 PKT = RM 11.90

KISMIS GOLDEN JUMBO
KISMIS GOLDEN JUMBO
1/2 KG = RM 15
1 KG = RM 28

KISMIS LONG GREEN
KISMIS LONG GREEN
1/2 KG = RM 14
1 KG = RM 25

KISMIS GOLDEN YELLOW
KISMIS GOLDEN YELLOW
1/2 KG = RM 12
1 KG = RM 21

KISMIS SULTANA
KISMIS SULTANA
1/2 KG = RM 10
1 KG = RM 18

KURMA AJWA(KURMA NABI)
KURMA AJWA
1/2 KG = RM 60
1 KG = RM 110
5 KG = RM 500 ( RM 100 / KG )

KURMA MARIAMI A
KURMA MARIAMI A
1/2 KG = RM20
1 KG = RM38
8 KG = RM264 ( RM 33 / KG )

KURMA SAFAWI
KURMA SAFAWI
1/2 KG = RM 20
1 KG = RM 38
5 KG = RM 165 ( RM 33 / KG )

 DEBUNGA KURMA
RM 25

 PATI KURMA 510G
RM 15

 GARAM TERAPI 800G ( KASAR )
RM 10 

 GARAM TERAPI 800G ( HALUS )
RM 10 

 GARAM GUNUNG
RM 1.50


TEH AL-KBOUS 100G
RM 6


JUS DELIMA 1L
RM 5


JUS DELIMA 240ML
RM 1.50


NATURAL BLACK OLIVE 750G
RM 10


WHOLE NATURAL GREEN OLIVE 750G
RM 12


OBA SPAGHETTI 500G
RM 4


LEPI D'OR SPAGHETTI 500G
RM 4